Egen socker labb

Vi började med att fylla en liten skål med 43 grader vatten. Sedan tog vi fram alla olika socker bitar.Efter det så la vi i sockerbitarna en efter en och kolla hur lång tid det tog innan det smällte.Vi gjorde ett diagram på det och så såg vi skillnaderna.

lös upp socker.

Vi gjorde en undersökning om när hur på bästa sätt sockerkan lösas upp
Först fick alla samma tempratur på vattnet och 2 socker bitar.Sen skulle man blannda tills sockerbitarna löses upp.
Det tog ganska långt tid men sedan fick vi diskutera vad man kunde göra för att få sockret att lösas upp tidigare.
Några förslag var varmare vatten och större borste som man rör om med.Sedan fick alla olika tempraur på vattnet och så skulle man kolla när det löst upp.Efter det gjorde vi ett diagram.

SAND OCH SALT IGEN

Håkan blandar salt och sand i en bägare.
S
sand+bägare
varmt vatten
sand på botten och klart vatten
var är saltet?jag tror saltet är på botten.
filter i tratt
e-kolv
sand kvar i bägaren och i filter papperet.
Är saltet i vattneti e-kolv
sanden smakar lite salt.

hur man skiljer sand och salt från varandra när dem är blandade.

uppgift: att få isär saltet och sanden i två olika högar när dem är blandade.


genomförande: vi kommer att blanda salt och sand och sedan häller vi i varmvatten och då flyter saltet upp till ytan och sanden stannar kvar.               

resultat: det gick inte för oss att få isär det blandade saltet och sanden.Vi fick tyvär inget resultat.

slutsats: Vi kom inte på någon lösning men vi hörde att man skulle koka vattnet och då funkade det.



Av:jocke,oscar sl och calle

RSS 2.0